Personaliseren van een urn

Personaliseren van een urne met een gravure

Door middel van een gravure kunt u een urn laten personaliseren. Alle urnen in onze collectie kunnen gegraveerd worden. Afhankelijk van de urn die u kiest kan er boven op de urn (in de deksel), onderaan de urn of op beide plekken een gravure geplaatst worden. De naam, een datum, een symbooltje, maar ook een persoonlijke tekst is mogelijk, en dat in diverse stijlen en lettertypen.

De techniek

Graveren is het aanbrengen van (ontuitwisbare) figuren en letters met een lasertoestel in harde materialen zoals keramiek.

Een urn met persoonlijke tekst

Om uw urne nog persoonlijker te maken, biedt Artemis de mogelijkheid om deze aan de onderzijde (alle urnen) of in het dekseltje (let wel: dit kan enkel bij engobe urnen) te voorzien van een lasergravure. Gelieve rekening te houden met een extra levertijd van ongeveer 5 werkdagen.

Het graveren van uw urn gaat als volgt:

  • U bezorgt ons via het online formulier van de optie “Personaliseren” de naam, de datum of de data en/of een korte omschrijving van wat u precies wenst.
  • U voegt deze optie toe aan uw bestelling (door te drukken op “Toevoegen aan winkelwagen”).
  • Vervolgens maken wij gebaseerd op uw wensen een ontwerp, dat we u binnen de 2 werkdagen per e-mail bezorgen.
  • Daarna is het altijd nog mogelijk om het ontwerp nog verder aan te passen. Pas als alles naar wens is, wordt de lasergravure uitgevoerd volgens het ontwerp.
  • Binnen 7 werkdagen wordt uw gepersonaliseerde urn thuis bezorgd.

Keuze van het lettertype

Alle urnen die wij aanbieden laten zich prima graveren door de juiste vorm en de goede kwaliteit. Over het algemeen ogen onze urnen tijdloos en rustgevend. Toch kan u door de keuze van het lettertype extra sfeer & persoonlijkheid aan het object toevoegen.

Bij het ontwerp stellen we zelf een aantal lettertypes voor. Maar u kan ook zelf een lettertype kiezen. Voor de keuze hiervan verwijzen we graag naar Google Fonts. Alle lettertypes uit deze bibliotheek kunnen wij gebruiken voor het ontwerp van uw gravure. Er is altijd een passend lettertype te vinden voor het ontwerp wat u in gedachten heeft.

Tip. Kies bij kleine urnen of bij een gravure van het dekseltje voor een duidelijk leesbaar lettertype.

Personaliseren van uw urne met een inscriptie in het dekseltje of de onderzijde
Personaliseren van uw urne met een inscriptie in het dekseltje of de onderzijde

Een eigen tekening of handgeschreven tekst

Wil je een tekening of handgeschreven tekst laten graveren, dan hebben wij een aantal handige tips voor u.

Graveren gebeurt op basis van vectoren. Het beste resultaat voor het graveren van een tekening bereiken wij dan ook als u ons een vectorbestand kan aanleveren.

Gebruik bijvoorkeur daarvoor:

  • Een lijn-gevectoriseerd (zwart-wit) .eps bestand
  • Een .ai of .pdf bestand

Beschik je niet over de bovenstaande bestanden, dan is er geen reden voor paniek. Maak een duidelijk scherpe foto met je telefoon en voeg deze toe aan je bestelling. Het liefste in het originele formaat.

U mag ons ook gerust de tekening of de handgeschreven tekst die u heeft mailen en dan zullen wij – geheel vrijblijvend – bekijken of we die voor uw gravure kunnen gebruiken.

Heeft u vragen over het graveren van een urn?

Neem vrijblijvend contact met ons op via +32 476 31 75 60 of via info@artemis-urnen.be. Wij denken graag met u mee.